top of page

OREO cheesecake


OREO sušenky jsou velký hit! Každopádně jsou ale hodně sladké a specifické, takže buď je miluješ nebo naopak. Já je spíš naopak, ale napadlo mě, že k pečení by byly právě díky výrazné sladké chuti skvělé. Ovšem tento nápad, jak jsem zjistila, mělo již přede mnou mnoho lidí, a tak variací na domácí OREO sušenky či OREO cheesecake je na internetu velká spousta. Mně to však neodradilo, protože jsem ještě nikdy žádný z těchto receptů nezkoušela a nejlepší je přece vymyslet si svou variantu, kterou udělám radost svému muži a vám.

Suroviny:

250 g OREO sušenek

70 g másla

500 g ricotty

200 g Lučiny (Palouček, žervé)

100 g cukru

50 g šťávy z pomeranče (cca polovina pomeranče)

1/2 lžičky pomerančové kůry

3 vejce

několik OREO sušenek na ozdobení

ovoce na ozdobení

Postup:

1) Všechny suroviny si vytáhneme z lednice - musí mít pokojovou teplotu!!!!!!

2) Dortovou formu s pevným dnem si vyložíme pečícím papírem (pouze dno).

3) OREO sušenky si rozpůlíme a rozdělíme do dvou misek korpus a krém ze sušenek.

4) V míse si rozšleháme ricottu, Lučinu, cukr, pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru a seškrabaný krém ze sušenek OREO. Nenašleháváme však směs, chceme jen aby se suroviny dobře spojily a v ten moment hned metličku nebo šlehač odkládáme!

5) Stěrkou vmícháme vejce, sklepneme bubliny jemným bouchnutím mísou.

6) Rozmixujeme korpusy sušenek, smícháme s rozpuštěným máslem, upěchujeme a dáme asi na 5 minut zapéct do vyhřáté trouby na 160 °C.

7) Poté vlijeme směs na sušenkový základ.

8) Cheesecake se peče ve vodní lázni, můžeme tedy formu obložit alobalem a dát na plech s vodou nebo můžeme dát na dno trouby malý hrnec s vodou.

9) Pečeme cca 40 - 55 minut na 160 °C. Troubu neotvíráme do poslední chvíle, než je nutné. Že je cheesecake hotový poznáme tak, že se celý třese jako želé.

10) Když je hotový, troubu vypneme a necháme ho ještě minimálně hodinu dojít a zchladnout v otevřené troubě. Pak teprve vytáhneme, necháme vychladnout úplně, a pak dáme vychladit do lednice.

11) Ozdobíme dle libosti zbylými sušenkami či různým ovocem.

bottom of page